Wat kan Baby Extra voor (aanstaande) ouders betekenen? Hier enkele verhalen uit de praktijk. Lees het boekje '10 jaar Baby Extra, ouders aan het woord', zie voorpagina website

Verhaal van Baby Extra ouders Paul en Erna

Paul en Erna worden via de medisch maatschappelijk werkster van het ziekenhuis aangemeld bij Baby Extra. Erna is dan zeven maanden zwanger
van haar eerste kindje. Erna heeft psychische problemen in de vorm van angsten, hetgeen in het dagelijks leven vooral betekent dat ze, door vast te houden aan een strak dagelijks ritme, emotioneel in balans kan blijven. Bij Paul is er kortgeleden een stoornis in het autismespectrum geconstateerd en ook hij heeft behoefte aan structuur.

Lees meer: Verhaal van Baby Extra ouders Paul en Erna

Opgetekend door Elsje Bakx

"Na de bevalling belandde ik in een diep zwart gat. Ik voelde niets voor mijn kindje. Pas zeven maanden later, op het strand, gingen de sluizen open en stroomde het moedergevoel door mijn lichaam." 

Lees meer: Interview met Baby Extra Moeder Arianne

Marjon en Thijs hebben een dochtertje Anne, Als hoogopgeleid echtpaar met een goede baan en een flink sociaal netwerk behoort dit koppel niet direct tot de groep waar jeugdverpleegkundigen zich over het algemeen zorgen om maken. Ze zijn verstandig en liefdevol en na een voorbeeldige zwangerschap (waar ze weliswaar twee jaar op hebben moeten wachten!) beginnen ze vol goede moed aan hun nieuwe taak, als moeder en vader van Anne.

Lees meer: Marjon en Thijs

 Nooit gedacht, dat ik er alleen voor zou komen te staan tijdens mijn zwangerschap. Mijn idee was om alles volgens het boekje te doen: verliefd, verloofd, getrouwd en dan huisje boompje kindje! Het liep een beetje anders...

Lees meer: Nooit gedacht: een verhaal van een moeder

De jeugdarts van het consultatiebureau sprak mij aan over een jong paar met een klein baby'tje van 4 weken oud. Het ging over een paar dat moeite had te herstellen van een hele zware bevalling van hun eerste kindje. Moeder had een zwangerschapsvergiftiging gehad en heel veel bloed verloren. De bevalling was zo heel erg anders dan ze zich hadden voorgesteld.

Lees meer: Na een zware bevalling een huilbaby

Marian komt als haar dochtertje Kim 3 maanden is. Ze is depressief en krijgt medicijnen en behandeling hiervoor. Ze zorgt heel goed voor Kim, maar doet alles met haar verstand. Ze voelt niets voor deze baby, waar ze zo naar uit gekeken heeft.

Lees meer: Marian