Is Baby Extra alleen voor vrouwen?

Baby Extra is er voor (aanstaande) moeders én vaders. Het is voor een kind belangrijk dat het contact maakt en een goede band ontwikkelt met zowel moeder als vader.

Ik ben in verwachting, kan ik dan ook gebruikmaken van Baby Extra?

Jazeker. Baby Extra heeft een apart aanbod voor mensen die een baby verwachten. Er wordt gepraat over hoe je je het beste kunt voorbereiden op het eerste contact met je baby en hoe je contact kunt maken met je baby in je buik. Verder werken we met beelden die laten zien hoe baby’s direct na de geboorte moeite kunnen doen contact te maken. Er zijn regelmatig groepsbijeenkomsten voor aanstaande ouders.

Kan ik mijn hulpverlener meenemen naar Baby Extra?

Jazeker, heel graag zelfs. Baby Extra doet er alles aan om goed samen te werken met mensen die je al kent. Baby Extra is een kortdurend traject en contacten met lopende hulpverlening maken het makkelijker om datgene wat u heeft geleerd vast te houden.

Wat zijn de kosten voor mij?

Er zijn voor jou geen kosten verbonden aan het aanbod van Baby Extra..

Moet ik mijn kindje meenemen naar Baby Extra?

Ja, in ieder geval de eerste keer. Baby Extra richt zich op het contact met je baby. Bij het welkomstgesprek maken we ook een filmopname van je baby in contact met jou.

Moet er altijd een filmopname worden gemaakt?

Je baby laat met hele kleine dingen zien dat hij/zij contact met je wil maken. Deze momenten zijn heel kort en bijna niet te zien. Het filmpje helpt je om je bewust te worden van wat je kindje probeert te zeggen. Ouders ervaren dit als heel informatief en helpend. Als je redenen hebt om niet met je kindje op de film te willen, dan proberen we samen met jou naar je kindje te kijken zonder de film.

Ik heb een hele zware bevalling gehad en merk dat ik niet mezelf ben. Ik heb verder geen problemen.
Wat kan ik verwachten van Baby Extra?

Baby Extra heeft aandacht voor wat je hebt doorgemaakt en helpt je je aandacht te richten op je baby. Het heel bewust beleven van het contact met je baby kan helpen om de nare ervaringen op de achtergrond te krijgen. Vaak is dit al voldoende om mee verder te kunnen. Ook bespreken we met jou wat je nog meer nodig denkt te hebben en welke mogelijkheden er in de regio zijn om je hierbij te helpen.

Moet je zelf hele grote problemen hebben om in aanmerking te komen voor Baby Extra?

Baby Extra helpt je op weg. We merken dat mensen met grote problemen vaak wat langer en wat meer ondersteuning nodig hebben dan wat Baby Extra kan bieden. Omdat Baby Extra met verschillende voorzieningen samenwerkt kunnen we je dan helpen een passend vervolgaanbod te vinden. Maar Baby Extra is er ook als je niet zulke hele grote problemen hebt. Bijvoorbeeld als je het tijdelijk niet goed maakt, of als de roze wolk toch niet zo roze is als je had verwacht.

Kan ik mezelf aanmelden of moet dat via de huisarts?

Ouders en verwijzers uit Best, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Hapert, Heeze Leende, Oirschot, Reusel-de Mierde, Valkenswaard en Veldhoven kunnen zich telefonisch (040-8801640) of digitaal (via aanmeldformulier) aanmelden. Baby Extra wordt gefinancierd door de gemeente en daarom heb je altijd een verwijzing nodig van je huisarts, consultatiebureau-arts, specialist of generalist van de gemeente.

Wat moet ik doen als ik niet weet of Baby Extra iets voor mij is?

Baby Extra is heel laagdrempelig. Als je belt of mailt nemen we snel contact met je op voor een informatief gesprek. Dan bespreken we wat de mogelijkheden zijn en kun je bekijken of het je aanspreekt.

end faq