Saskia van Rees van Stichting Lichaamstaal maakte een film voor het Regionaal Expertisecentrum Baby Extra. CONTACT MET JE BABY is bedoeld voor zowel ouders als beroepskrachten.
dvd

Een baby communiceert vooral via lichaamstaal en heeft contact nodig met zijn ouders om te kunnen ontwikkelen. Dit contact is de basis voor de hechting tussen ouder en kind. De grootste informatiebron voor ouders om de ontwikkeling van hun baby te onder steunen, is de baby zelf.

Inhoud film

  • De DVD bestaat uit vier delen. Elk deel laat zien welke signalen de baby geeft om het contact met de ouders aan te gaan in de verschillende ontwikkelingsfasen van het eerste jaar van het leven van het kind.
  • Deze DVD laat ouders aan de hand van beelden zien, welke contactsignalen baby’s aan hun ouders geven om zich te kunnen hechten.
  • Beroepskrachten kunnen de DVD gebruiken om ouders te laten zien wat een kindje op verschillende ontwikkelingsmomenten nodig heeft om zich prettig te voelen in het contact met zijn ouders.
  • Bij de DVD hoort een boekje, met uitleg over de verschillende ontwikkelingsfasen van een baby en op welke manier ouders die ontwikkeling kunnen ondersteunen. Er staan praktische tips in het boekje, informatie over de betekenis van de signalen van de baby en hoe het CONTACT MET JE BABY eruit kan zien.
  • De film duurt 50 minuten.

Bestellen

De DVD kost € 20 exclusief verzendkosten. Na ontvangst van uw bestelling nemen we via e-mail contact met u op over de wijze van betaling. De dvd wordt verzonden zodra we de betaling binnen hebben.